De prothesespecialist

Last van een los of slecht passend gebit? Dan helpen wij graag.

De Prothesespecialist is een samenwerking van tandarts/implantoloog Ingmar Jager www.implantologiedrenthe.nl , tandtechnisch laboratorium Miedema, tandprothetische praktijk Wietse Molenaar en Tandartspraktijk Surhuisterveen.

Heeft de tandarts de diagnose gesteld dat een kunstgebit noodzakelijk is? Dan zal onze ervaren klinisch protheticus het kunstgebit aanmeten. Hij/zij is ook degene die de prothese vervolgens maakt. De klinisch protheticus is namelijk tevens werkzaam bij tandtechnisch laboratorium Miedema. Hierdoor kunnen we optimaal rekening houden met de wensen van de patiënt. Is een klikgebit nodig? Dan kan de tandarts-implantoloog implantaten bij u plaatsen. Hiervoor hoeft u niet naar het ziekenhuis of een andere praktijk, de implantoloog komt een aantal keren per maand bij ons in de praktijk implanteren.

Daarnaast bieden we de nodige nazorg.

Controle tandarts blijft nodig

Ook dragers van een prothese doen er verstandig aan eens per 2 jaar een tandarts te bezoeken. Naast het functioneren van het gebit zal de tandarts de slijmvliezen op afwijkingen controleren.

Eens per 5 jaar een nieuw kunstgebit

Eens per 5 jaar mag er een nieuw kunstgebit worden aangeschaft. Kunstgebitten en implantaten worden in de meeste gevallen grotendeels vergoed uit de basisverzekering.

Vragen? Wij beantwoorden ze graag

Bel of mail de praktijk voor meer informatie over protheses, telefoon (0512) 360 619 of info@tandartssurhuisterveen.nl.