Angstige volwassenen

Tandarts Ria van der Meer heeft tijdens haar studie op de universiteit en tijdens werkzaamheden op de afdeling bijzondere tandheelkunde van Nij Smellinghe in Drachten veel te maken gehad met zeer angstige kinderen en volwassenen. Tijdens deze baan heeft ze passie voor het behandelen van angstige volwassenen en kinderen ontwikkeld. Daarnaast verdiept Ria zich momenteel in de psychologie, zodat ze met een nog gerichtere aanpak angst kan bestrijden.

De collega-tandarts Reinanke Hovens heeft dezelfde liefde voor het behandelen van angstige volwassenen en kinderen. Zij is ruim 20 jaar werkzaam geweest op de afdeling bijzondere tandheelkunde van het MCL. Waar zij naar streven is behandelen in een ontspannen sfeer, waar de patiënt aan mag geven wanneer er even gepauzeerd moet worden en wat wel of niet als prettig wordt ervaren. Zo kun je er zeker van zijn dat er altijd begrip voor je angsten zal zijn.

De aanpak van Tandartspraktijk Surhuisterveen blijkt ook goed te werken bij patiënten met een beperking.

Vaste tandarts voor iedere patiënt

Het hele team zal er alles aan doen om je op een prettige manier te behandelen. Het is daarbij belangrijk om een goede (vertrouwens)band op te bouwen met de tandarts, vooral als het tandartsbezoek spanningen bij je oproept. Daarom streven wij ernaar dat iedere patiënt door dezelfde tandarts wordt behandeld.

Aanvragen uurtarief

Voor sommige patiënten is het verstandig, een uurtarief aan te vragen bij de ziektekostenverzekering. Denk hierbij aan extreem angstige patiënten of patiënten met een beperking. In die gevallen zullen we je daarover adviseren en de formaliteiten voor je afhandelen.

Met een gerust hart naar de eerste afspraak

De eerste afspraak is altijd een kennismaking waarbij alleen een controle wordt gedaan en indien nodig foto’s worden gemaakt. Daarna wordt er in overleg met de patiënt een behandelplan opgesteld en eventuele afspraken ingepland.
De patiënt heeft de regie!

Behandeling op verwijzing

Bij Tandartspraktijk Surhuisterveen behandelen we ook (angstige) patiënten van andere praktijken. Het einddoel is dan altijd dat de patiënt na het doorlopen van een angst-traject weer kan terugkeren naar de eigen praktijk.

GZ-psycholoog

Aan onze praktijk is een GZ-psycholoog verbonden. Als het nodig is, kan zij je helpen om van je tandartsangst af te komen. Ze gebruikt hiervoor onder andere EMDR en Gradual Exposure therapie. Vaak wordt haar behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Lachgas en narcose

We doen altijd ons uiterste best, maar soms lukt het toch niet een patiënt op de reguliere manier te behandelen. Klik hier om meer te lezen over lachgas en narcose.

 

VR

Middels VR training kunnen we u helpen om te gaan met uw angst. Dit betreft niet alleen tandartsangst, maar ook andere angsten of bijvoorbeeld concentratie problemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

Meer weten over onze dienstverlening voor angstige volwassenen?

Neem contact op