Angstige volwassenen

Tandarts Ria van der Meer heeft tijdens haar studie op de universiteit en tijdens werkzaamheden op de afdeling bijzondere tandheelkunde van Nij Smellinghe in Drachten veel te maken gehad met zeer angstige kinderen en volwassenen. Tijdens deze baan heeft ze passie voor het behandelen van angstige volwassenen en kinderen ontwikkeld. Daarnaast verdiept Ria zich momenteel in de psychologie, zodat ze met een nog gerichtere aanpak angst kan bestrijden.

De collega-tandarts Annette Hilverda heeft dezelfde liefde voor het behandelen van angstige volwassenen en kinderen. Waar zij naar streven is behandelen in een ontspannen sfeer, waar de patiënt aan mag geven wanneer er even gepauzeerd moet worden en wat wel of niet als prettig wordt ervaren. Zo kun je er zeker van zijn dat er altijd begrip voor je angsten zal zijn.

De aanpak van Tandartspraktijk Surhuisterveen blijkt ook goed te werken bij patiënten met een beperking.

Vaste tandarts voor iedere patiënt

Het hele team zal er alles aan doen om je op een prettige manier te behandelen. Het is daarbij belangrijk om een goede (vertrouwens)band op te bouwen met de tandarts, vooral als het tandartsbezoek spanningen bij je oproept. Daarom wordt iedere patiënt in principe altijd door dezelfde tandarts behandeld. Als het beter is voor de patiënt, zorgen we ervoor dat de assistente ook altijd dezelfde is.

Aanvragen uurtarief

Voor sommige patiënten is het verstandig, een uurtarief aan te vragen bij de ziektekostenverzekering. Denk hierbij aan extreem angstige patiënten of patiënten met een beperking. In die gevallen zullen we je daarover adviseren en de formaliteiten voor je afhandelen.

Met een gerust hart naar de eerste afspraak

De eerste afspraak is altijd een kennismaking waarbij alleen een controle wordt gedaan en indien nodig foto’s worden gemaakt. Daarna wordt er in overleg met de patiënt een behandelplan opgesteld en eventuele afspraken ingepland.
De patiënt heeft de regie!

Behandeling op verwijzing

Bij Tandartspraktijk Surhuisterveen behandelen we ook (angstige) patiënten van andere praktijken. Het einddoel is dan altijd dat de patiënt na een succesvolle behandeling kan terugkeren naar de eigen praktijk.

GZ-psycholoog

Aan onze praktijk is een GZ-psycholoog verbonden. Als het nodig is, kan zij je helpen om van je tandartsangst af te komen. Ze gebruikt hiervoor onder andere EMDR en Gradual Exposure therapie. Vaak wordt haar behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Lachgas en narcose

We doen altijd ons uiterste best, maar soms lukt het toch niet een patiënt op de reguliere manier te behandelen. Klik hier om meer te lezen over lachgas en narcose.

 

Meer weten over onze dienstverlening voor angstige volwassenen?

Neem contact op