Tandarts Ria van der Meer is lid van de Nederlands Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK). Daardoor houden wij onze kennis van het kindergebit altijd op een hoog peil.

Tandheelkunde voor kinderen

In onze praktijk besteden wij veel aandacht aan het kindergebit, met als motto: voorkomen is beter dan genezen! Dit betekent dat wij kinderen en hun ouders reeds op jonge leeftijd voedingsadviezen en poetsinstructies geven.

Tijdens de eerste controle wordt het kind spelenderwijs geholpen door een van de tandartsen. De tandjes worden ‘geteld’ en na afloop is er een klein cadeautje als beloning. Heeft de tandarts een gaatje gevonden? Dan is er een vervolgbehandeling nodig. We maken dan eerst een afspraak voor een ‘wensessie’. Daarbij bereiden we het kind rustig en stap voor stap voor op de behandeling die komen gaat. Onze jarenlange ervaring leert dat kinderen door deze zorgvuldige voorbereiding in het algemeen minder angstig zijn. Ze weten immers precies wat er gaat gebeuren.

 

 

 

 

 

 

Preventie voorop

Bij Tandartspraktijk Surhuisterveen staat preventie voorop. Daarom werken wij volgens het protocol ‘Gewoon Gaaf’ van het Ivoren Kruis. Ontdek hier meer over Gewoon Gaaf.

Ook op verwijzing

Het komt regelmatig voor dat andere praktijken patiënten doorverwijzen naar Tandartspraktijk Surhuisterveen. Het einddoel zal dan altijd zijn dat de patiënt na succesvolle behandeling terugkeert naar de eigen praktijk.

Lachgas en narcose

We doen altijd ons uiterste best, maar soms lukt het toch niet een patiënt op de reguliere manier te behandelen. Klik hier om meer te lezen over lachgas en narcose. 

Meer weten over onze behandeling van (angstige) kinderen?

Neem contact op