Gewoon Gaaf

Zorgen over de algehele conditie van kindergebitten? Niet als het aan ons ligt! Wij staan klaar voor onze jonge patiënten én hun ouders om het kindergebit gezond te houden. Wij werken daarbij volgens de methode ‘Gewoon Gaaf’ van het Ivoren Kruis. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode die elk kind individuele zorg biedt. Want, zeg nou eerlijk, wie wil er nou geen gaaf gebit voor zijn kind? Onderzoeken wijzen uit dat tot 70% minder gaatjes ontstaan bij kinderen die worden behandeld volgens Gewoon Gaaf.

Gewoon Gaaf is er voor kinderen van 0-18 jaar en wordt 100% gedekt door de verzekering.

Wat betekent dit voor onze jonge patiënten?

Onder begeleiding van ons team kunnen ouders samen met hun kind het gebit gaaf en de mond gezond houden. Voor iedere controle kleuren we het gebit, waardoor eventuele tandplak zichtbaar wordt. Wij berekenen hiermee een zogenaamde plaquescore en noteren die. Daarna maken we een risico-inschatting. Hoe goed wordt er voor een gebit gezorgd, hoe is het met de mondhygiëne, breken er tanden en/of kiezen door, is je kind aan het wisselen, heeft je kind gaatjes? Op basis van deze risico-inschatting wordt de tijd tussen 2 controles bepaald. Zo kunnen we alle kinderen de beste zorg geven.

Meer weten?

Lees voor meer informatie de patiëntenfolder van Gewoon Gaaf. Ook tijdens de controle zullen wij eventuele vragen graag beantwoorden.

Samen gaan we voor een gezond en sterk kindergebit.
Is dat niet Gewoon Gaaf?