Tandartsen en orthodontisten in meer dan 100 landen adviseren Myobrace®. Wereldwijd heeft Myobrace® miljoenen kinderen met succes behandeld. Tandartspraktijk Surhuisterveen boekte al succes met Myobrace® bij bijna 300 patiënten.

Tandartspraktijk Surhuisterveen is Myobrace Member

Sinds 2018 is Tandartspraktijk Surhuisterveen bevoegd om Myobrace® toe te passen. Bekijk hier de infographic en bekijk hoe de behandeling werkt!

Met Myobrace® pak je de onderliggende oorzaak van scheve tanden aan. Hierdoor kan in veel gevallen een ingrijpender behandeling zoals het trekken van tanden of een beugel voorkomen worden. De behandeling is het meest geschikt voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar, maar ook volwassenen kunnen baat hebben bij Myobrace®.  Myobrace® wordt 1-2 uur per dag gedragen plus ’s nachts tijdens het slapen. Daarnaast doet de patiënt twee keer daags oefeningen.

We behandelen ook patiënten van andere praktijken. In die gevallen wordt altijd eerst door een van onze eigen tandartsen beoordeeld of  Myobrace® geschikt is.

 

 

Wat de Myobrace®-behandeling doet:

  • Corrigeert afwijkende mondgewoonten
  • Ontwikkelt de kaken en lijnt deze uit
  • Zet de tanden recht
  • Optimaliseert de gezichtsontwikkeling
  • Verbetert de algehele gezondheid
  • Bevordert gezonde eetgewoonten

Myobrace® helpt de patiënt:

  • Door de neus te ademen
  • De tong in de juiste tongpositie in rust te houden
  • Op de goede manier te laten slikken
  • De lippen op elkaar te houden

Waarom vroeg starten met Myobrace®

Wachten totdat alle tanden van het permanente gebit zijn doorgekomen om de behandeling met een beugel te beginnen, kan helaas leiden tot onherstelbare schade die niet alleen de tanden aantast, maar ook de algehele gezondheid en ontwikkeling van het kind.
Afwijkende mondgewoonten zijn al zichtbaar voordat alle tanden van het permanente gebit doorkomen. Daardoor kan behandeling van de oorzaken veel vroeger kan worden gestart dan men oorspronkelijk dacht. Dit kan al vanaf een leeftijd van 3 jaar, maar een leeftijd van 5 à 6 jaar is ideaal.

Myobrace® wordt meestal vergoed. Vraag naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar.

Oefeningen met de Myobrace®-app

Alleen de Myobrace® dragen gedurende een aantal uur per dag is niet voldoende. De Myobrace®-app is onmisbaar voor een succesvolle behandeling. De app biedt ondersteuning bij het doen van de oefening door duidelijke uitleg en filmpjes. Het is belangrijk dat patiënten zich realiseren dat ze ook energie moeten steken in de oefeningen. Als de oefeningen niet goed gedaan worden kan het zo zijn dat er weinig verandering te zien zal zijn. Is er wel verandering te zien dan zal deze waarschijnlijk niet blijvend zijn.

Vanzelfsprekend geven we bij het begin van de behandeling een duidelijke uitleg over de oefeningen en waarom ze belangrijk zijn. Daarnaast kom je maandelijks bij ons op controle, zodat we de voortgang optimaal kunnen monitoren.

Voor en na Myobrace®, een voorbeeld

Meer weten?

Neem gerust contact op met de praktijk. We helpen je graag verder.
Je kunt ook een bezoekje brengen aan de website van Myobrace Nederland voor uitgebreide informatie en filmpjes. Op deze Nederlands-talige site zijn de filmpjes in het Engels. Dat geldt niet voor de Myobrace®-app als je die gaat gebruiken; deze is volledig in het Nederlands.

 

Website Myobrace Nederland