Met een gerust hart naar de eerste afspraak

De eerste afspraak is een kennismaking waarbij alleen een controle wordt gedaan en indien nodig foto’s worden gemaakt. Daarna stellen we in overleg met de patiënt een behandelplan op en plannen we eventuele afspraken in.
De patiënt heeft de regie!

Tandartspraktijk Surhuisterveen

Tandarts Ria van der Meer en haar team hebben als speciaal aandachtsgebied het behandelen van kinderen en angstige volwassenen.                                                              Nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Kinderen

In onze praktijk is veel aandacht voor het kindergebit, met als motto: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Wij geven kinderen en hun ouders al op jonge leeftijd voedingsadviezen en poetsinstructies. Als we een behandeling moeten uitvoeren dan doen we dat stapsgewijs. Onze ervaring is dat kinderen minder angstig zijn als ze weten wat ze kunnen verwachten.          Daarom krijgen kinderen eerst een afspraak bij de preventieassistente, die precies uitlegt wat er tijdens de behandeling gebeurt en hoe dat in zijn werk gaat. Dit noemen we een wensessie. Zo kunnen we kinderen in alle rust voorbereiden op de behandeling die komen gaat.

Angstige volwassenen

In onze praktijk streven we naar een behandeling in een ontspannen sfeer, waar de patiënt mag aangeven wanneer er even gepauzeerd moet worden en wat wel of niet als prettig wordt ervaren. Daarnaast worden de behandelingen bij ons uitgevoerd door één tandarts, zodat we een vertrouwensband kunnen opbouwen.

Aanvragen uurtarief

Voor sommige patiënten is het verstandig, een uurtarief aan te vragen bij de ziektekostenverzekering. Denk hierbij aan extreem angstige patiënten of patiënten met een beperking. In die gevallen zullen we je daarover adviseren en de formaliteiten voor je afhandelen.

GZ-psycholoog

Aan onze praktijk is een GZ-psycholoog verbonden. Als het nodig is, kan zij je helpen om van je tandartsangst af te komen. Ze gebruikt hiervoor onder andere EMDR en Gradual Exposure therapie. Vaak wordt haar behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Lachgas en narcose

We doen altijd ons uiterste best, maar soms lukt het toch niet een patiënt op de reguliere manier te behandelen. Klik hier om meer te lezen over lachgas en narcose. 

Over Ria van der Meer

Tandarts-eigenaar Ria van der Meer mag zeer ervaren genoemd worden. Na een loopbaan als tandartsassistente studeerde ze in 2007 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit Groningen. Al tijdens haar studie ontwikkelde ze de passie voor het behandelen van angstige patiënten en kinderen. Eenmaal afgestudeerd startte ze als tandarts op de afdeling bijzondere tandheelkunde van Nij Smellinghe in Drachten en bij een praktijk in Buitenpost.

In 2008 kreeg ze de kans om samen met een collega de praktijk in Surhuisterveen te nemen. In 2012 besloot ze om met haar eigen team verder te gaan onder de naam ‘tandarts Surhuisterveen’ en haar speciale aandacht te richten op het behandelen van kinderen en angstige volwassenen. Inmiddels is Tandartspraktijk Surhuisterveen gegroeid tot een praktijk waar 3 tandartsen werkzaam zijn. Ook bij tandartsen Anton Borgstijn en Hannah Halma zijn angstige volwassenen en kinderen in goede handen.

Ria van der Meer en Hanna Lemstra (mondhygiënist) zijn momenteel bezig met de opleiding angsttandarts, zodat de zorg nog specifieker wordt.