Binnenkort op de kidspagina nog veel meer te beleven. Zoals kleurplaten die je kunt printen en kleuren. Neem ze mee naar de praktijk voor tandarts Ria van der Meer en ontvang dan een echt diploma! Doe mee en bereid je helemaal voor op het bezoek aan tandarts Ria van der Meer in Surhuisterveen!

Tandarts Ria van der Meer levert op scholen en kinderdagverblijven een bijdrage aan de ouderavonden met een presentatie over het kindergebit. Mocht het nodig zijn om een behandeling bij een kind uit te voeren, dan wordt dat stapsgewijs gedaan. Kinderen krijgen eerst een afspraak bij de preventie assistente die het kind precies uit gaat leggen wat er moet gebeuren en hoe dat in zijn werk gaat. Zo kunnen we kinderen in alle rust voorbereiden op de behandeling die komen gaat. Onze ervaring is dan ook dat kinderen minder angstig zijn als ze weten wat ze te wachten staat.

Kids krijgen speciale aandacht bij Ria van der Meer

In onze praktijk besteden wij veel aandacht aan het kindergebit, met als motto: voorkomen is beter dan genezen! Dit betekend dat wij kinderen en hun ouders reeds op jonge leeftijd voedingsadviezen en poetsinstructies geven. Daarnaast gaan de assistentes meerdere keren per jaar langs de lokale peuterscholen om hier poetslessen te geven. Daarnaast geeft Ria van der Meer voorlichtingen op ouderavonden van kinderdagverblijven en peuterzalen. Dit alles doen we pro deo!

Tandarts Ria van der Meer is lid van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK), hierdoor blijft de kennis van het kindergebit op peil.

 

Filmpjes kijken?

Op deze website hebben we een aantal leuke filmpjes geplaatst. Filmpjes die gaan over het bezoek aan de tandarts. Kijk je mee?