Tandarts Ria van der Meer en haar team in Surhuisterveen hebben als speciaal aandachtsgebied het behandelen van kinderen en angstige volwassenen. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom!

 

Kinderen
In onze praktijk besteden wij veel aandacht aan het kindergebit, met als motto: voorkomen is beter dan genezen! Dit betekend dat wij kinderen en hun ouders reeds op jonge leeftijd voedingsadviezen en poetsinstructies geven. Daarnaast gaan de assistentes meerdere keren per jaar langs de lokale peuterscholen om hier poetslessen te geven.

Tandarts Ria van der Meer uit Surhuisterveen levert op scholen en kinderdagverblijven een bijdrage aan de ouderavonden met een presentatie over het kindergebit. Mocht het nodig zijn om een behandeling bij een kind uit te voeren, dan wordt dat stapsgewijs gedaan. Kinderen krijgen eerst een afspraak bij de preventie assistente die het kind precies uit gaat leggen wat er moet gebeuren en hoe dat in zijn werk gaat. Zo kunnen we kinderen in alle rust voorbereiden op de behandeling die komen gaat. Onze ervaring is dan ook dat kinderen minder angstig zijn als ze weten wat ze te wachten staat.

 

Angstig volwassenen
Tandarts Ria van der Meer heeft tijdens haar studie op de universiteit en tijdens werkzaamheden op de afdeling bijzondere tandheelkunde van Nij Smellinghe in Drachten veel te maken gehad met zeer angstige kinderen en volwassenen. Tijdens deze baan heeft ze talent en liefde voor het behandelen van angstige volwassenen en kinderen kunnen ontwikkelen. Waar zij naar streven is behandelen in een ontspannen sfeer, waar de patiënt aan mag geven wanneer er even gepauzeerd moet worden en wat wel of niet als prettig wordt ervaren.

De eerste afspraak is altijd een kennismaking waarbij alleen een controle wordt gedaan en indien nodig foto’s worden gemaakt. Daarna wordt er in overleg met de patiënt een behandelplan opgesteld en eventuele afspraken ingepland. U behoudt daardoor de regie!!

Sinds 2 jaar werken we samen met een psycholoog die u van uw tandartsangst af kan helpen. Anouk Nienhuis is GZ-psycholoog. Vaak worden haar behandeling gewoon vergoedt door de zorgverzekeraar. Middels EMDR of Gradual Exposure therapie kan zij u op weg helpen.